(klik hier om de brochure te downloaden)

E-containers
Aan boord van de hopperzuiger Vasco da Gama zijn de schakelkasten, trafo's, etc. voor de aansturing van de onderwaterpomp in een geconditioneerde ruimte geplaatst, die bestaat uit 3 speciaal gebouwde koppelbare e-containers. De totale ruimte meet 5 x 8 x 3 meter, weegt 25 ton en is op trillingdempers geplaatst. Voordeel van deze bouwwijze is dat alle elektronica vooraf in de werkplaats kan worden ingebouwd en getest. De installatie valt onder Bureau Veritas classificatie.
Mobiele Hydraulische Power Pack
Deze zelfrijdende mobiele hydraulische power pack wordt gebruikt voor een scheepslift op een werf in Rusland. De constructie, bestaande uit de geluidgedempte behuizing, wielophanging en besturingscabine, moet zware dynamische belastingen bij een omgevingstemperatuur van -35 graden celsius weerstaan. Het ontwerp van de installatie is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Rexroth, die tevens verantwoordelijk is voor de aandrijving en besturing van het geheel.
Geluidsisolerende omkastingen
Onze omkastingen, die worden vervaardigd in zowel paneelsystemen als compleet samengestelde uitvoeringen, kunnen worden uitgevoerd met deuren, ramen, geluiddempende product in- en uitvoeropeningen, etc. en zijn uiteraard voorzien van ventilatiegeluidsdempers voor het afvoeren van de door machines in de omkasting geproduceerde warmte.
Bentonietpomp t.b.v. horizontaal gestuurd boren
De mudpompunit, die volledig door Demko is geŽngineerd, gebouwd, geassembleerd en getest, wordt gebruikt voor het onder hoge druk (70 bar) verpompen van bentoniet t.b.v. horizontaal gestuurde boormachines. De installatie, in hoofdlijnen bestaande uit een Cummins 6 cilinder dieselmotor, Eaton hydrauliekpompen, SAM hydrauliekmotor en Weatherford mudpomp, is volledig elektronisch regelbaar, voldoet aan Lw(A) 95 en is CE-gekeurd.
Mobiele dieselgedreven pompset
De mobiele opjager is een mobiele geluidgeÔsoleerde dieselgedreven boosterpompset t.b.v. drinkwater. De pompset wordt ingezet om drukval in het drinkwaternet te voorkomen. De kunststof behuizing is speciaal voor deze toepassing ontworpen. Het ontwerp heeft de "Best of Category" prijs gewonnen van "The International Design Magazine 2001".
Horizontaal gestuurde boormachine
Bij deze 200-tons installatie worden mens en machine beschermd door containers. Temperatuur en geluid van de 12 cilinder Caterpillar motor met hydrauliekpompen zijn geregeld in de 28-ft container, de bediening vindt plaats vanuit de 20-ft besturingscontainer welke, even als de kantinecontainer, is voorzien van airco, verwarming, etc.

Demko Metaalconstructies BV, Parallelweg 52, 4171 AG Herwijnen, Postbus 11, 4170 AA Herwijnen. Tel: +31 (0)418 573400 fax +31 (0)418 573409 e-mail: info@demko.nl